Diskuse

Bojem získává zlo na síle

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Moc pěkný článek, Miroslave, se zajímavými informacemi. Gándíové byli myslím všichni schopní, bohužel měli hodně odpůrců, kteří nesouhlasili s jejich kroky. To jim bylo osudné.

0 0
možnosti
MP

Děkuji, Marie. Co se týče Gándhiú, souhlasím s Vámi

1 0
možnosti
Foto

KarmaR^ ... jen maličkost, i Gandhí věděl, že nenásilí, a tedy i jeho hladovka, má smysl jen tehdy a jenom tam, kde je jeho názor a postoj jakousi autoritou, kde si jeho názoru váží a naslouchají mu. Tam, kde tento předpoklad není, se nenásilný odpor stane jen terčem posměchu a nepovede k cíli. Jinak samozřejmě platí, že násilí plodí jen násilí, a je smutné dívat se, jak jsme se z ničeho nepoučili. Mějte pěkný víkend.

0 0
možnosti
MP

Děkuji. Ano, to máte pravdu, předpokladem je výše kultury. Britové jistě nebyli žádní barbaři. Jak jsem již uvedl, domnívám se, že též zaleží na stupni rozvinutí zla. Od určitého okamžiku nenásilný odpor již nemá smysl.

0 0
možnosti
DB

Za jistých okolností máte pravdu...ale ne vždy..viz Hitler...jak byste asi agoval proti Hitlerovi pomocí dobra? ....Hitler byl poražen jen silou a zabíjením...tedy zlem....

0 0
možnosti
MP

Ano, za jistých okolností máte pravdu Vy:-). Pokud je zlo už takových rozměrů, pak asi jiná možnost opravdu není. V zásadě ale myslím, že zlo plodí zase jen zlo (nakonec, co přišlo po Hitlerovi?)

0 0
možnosti