Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Poetická - ale velmi smutná vzpomínka...Povězte mi, pane Miroslave, proč i mne poslední dobou napadají smutné vzpomínky, smutné myšlenky? Je to počasím, anebo podivnou zneklidňující atmosférou kolem nás? (I ve světě?) A pak: Příliš tvrdé a neuvážené tresty mohou mít nečekané, tragické dozvuky. (A nejen u dětí, někdy i u dospělých). Toho by si měli uvědomit i ti, co nás tak rádi trestají... Karma. I za ilustraci. :-)R^

1 0
možnosti

Děkuji Vám za návštěvu a komentář, paní Mirko. Mrzelo by mě ale, kdybych Vás rozesmutnil. Já bych zde ještě jednou citoval svého nejoblíbenějšího autora, Anthony de Mella: "Vše je tak, jak má být. Přestože je všechno špatně, vše je v nejlepším pořádku." :-). Tak je třeba vše brát. Zdravím Vás, paní Mirko a přeji krásný víkend.

0 0
možnosti
Foto

Sudety toho asi veľa zažili.Niektoré oblasti sú ako tie filmové Želary...opustené vesničky...cintoríny aj kostoly...ukrývajú ľudské osudy a ubehnutý čas.Naše spomienky potrebujeme, sú to naše dokumenty. Či už sú smutné, alebo veselé.Či už v nás otvárajú pochopenie smútkov ale aj nádejí. Krásne kresby a spomienky s myšlienkovou ideou, vyrozprávané Vašim láskavým a citlivým spôsobom.R^R^V:-)

2 0
možnosti

Moc Vám děkuji za přečtení a komentář, paní Melišová. Sudety tam u nás (Podkrkonoší, okres Trutnov), ale za mého dětství kypěly životem možná víc, než dnes (bohužel). Obec, kde jsem prožil své útlé dětství, byla německá a po válce tam přišli lidé z blízkého okolí, ale i z dálky - z Moravy, Slovenska i Podkarpatské Rusi, zůstali i někteří Němci. Myslím, že se všichni "sžili" a život tam byl celkem šťastný. Těším se na Vaše blogy a zdravím Vás srdečně:-).

1 0
možnosti
Foto

Tak jako je těžko uvěřitelná událost, na kterou si vzpomenu, když se u nás každoročně koná závod 2 míle Josefa Odložila nebo když procházím kolem osudové restaurace nebo když míjím jeho hrob. Ale stávají se věci a nedají se vzít zpátky, i když by člověk někdy strašně chtěl.

Pane Miroslave, prozkoumala jsem obličej Váš a obličej brášky a musím konstatovat, že jste si podobný a že jste se byli s bráškou na sebe podobní. A co ti dva pánové, kteří Vás chystali na startu? Už jsou také na věčnosti, viďte?

1 0
možnosti

Děkuji Vám za Vaši návštěvu, paní Jarmilo a za komentář. Na Vaše komentáře se vždy velmi těším, protože jsou zajímavé a jdou do hloubky. No, snad si jsem ještě trochu podobný :-). To víte, ty fotografie jsou z roku 1967. Ano, myslím, že ti pánové už tu s námi nejsou.

1 0
možnosti
Foto

R^+R^ Dodat nemám co. Udělali to jiní i za měR^

2 0
možnosti

Děkuji, pane Jiroudku. Z Vaší návštěvy mám vždycky velkou radost.

1 0
možnosti

R^VR^ Další perla ve zdejším blogovém bahně!

Miroslave, obdivuji Tvoji skvělou tvorbu, včetně úsporného formátu. Na tak malém prostoru - a nic tu nechybí! Překrásné.

Srdečně zdravím.

3 0
možnosti

Já moc děkuji, Tomáši, za Tvá slova, která mě vždy velmi potěší. O úsporný formát se snažím - mám takový limit +/- 500 slov. Ale ne vždy se to podaří dodržet :-). Rovněž Tě srdečně zdravím.

2 0
možnosti
Foto

Dětství je prý idylické. Inu, jak se to vezme. To je na delší povídání. Ty ilustrace jsou nádherné. Chtělo by to nějakou výstavuR^R^R^

4 0
možnosti

Děkuji Ti, Viléme. Tvá pochvala ilustrací mě opravdu moc těší. S idylickým dětstvím máš pravdu. To moje bylo, i když také ne vždycky :-).

0 0
možnosti
Foto

Všichni jsme plní různých vzpomínek, všichni jsme jimi nezachytitelní. Je těžké doopravdy poznat za život jednoho člověka i skutečnou příčinu jeho smrti, protože naplnil svůj osud. Po Karlovi zůstal minimálně ten závod. Krásné obrázky jako vždy, hlavně ten první je vyloženě náladový, MiroslaveR^

3 0
možnosti
  • Počet článků 297
  • Celková karma 18,68
  • Průměrná čtenost 502x
Jsem...

 

Seznam rubrik