Diskuse

Hlavní otázka

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

R^R^R^ Perfektní.

Ano, ten nejdůležitější úkol člověka je poznat sám sebe, nic si nenalhávat, být k sobě tvrdý, ale zároveň také smířlivý a zdravě láskyplný.

Jde o nelehkou cestu do vlastního nitra, podmíněnou naprostou upřímností a trpělivostí. Je nutné odhalit a shodit všechny ty masky, kterými jsme se dosud v různých situacích prezentovali. Teprve pak můžeme své nitro objevit.

Tento proces je většinou (hlavně v prvních fázích) velmi bolestivý, protože zjišťujeme, jak jsme se sami dlouhá léta obelhávali. Pokud však nepolevíme, dojde k opravdovému sebepoznání a možnosti dalšího osobního růstu. Toto sebepoznání změní i naše dosavadní pseudohodnoty za hodnoty skutečné, skrze něž se nám postupně mění celý náš život.

Cítíme v sobě klid, mír a opravdovou Lásku. Není tu už místo pro potřebu cosi sobě i ostatním dokazovat, chceme obstát pouze před sebou samými, před svým svědomím.

Shrnu to slovy L.N. Tolstého: Poznej Pravdu a pravda Tě osvobodí.

1 0
možnosti
MP

Moc Vám děkuji za návštěvu a krásná, moudrá a pravdivá slova. Rovněž za Tolstého citát :-).

0 0
možnosti
IM

I45v22a 96M41a31r66k83o22v39á

30. 11. 2019 14:58

Ze všech blogů otvírám s největší zvědavostí asi ty Vaše. Co tam bude? Těším se na obrázky i otázky. Myšlenky, které se třeba sami bojíme vyslovit nahlas, a Vy je vyslovíte. Děkuji :-)

1 0
možnosti
MP

Moc Vám děkuji paní Marková. Moc mě to těší a opravdu velmi si toho vážím. Ještě jednou Vám děkuji a přeji krásný Advent :-).

0 0
možnosti
Foto

R^ Jako vlastně vždy;-) A odpovědˇ? Asi pro každého. Tenhle vlak nikde nestaví! Až na konečný, neb to je jediná z těch dvou život. jistot. Tou druhou je ta, že krom té první není nic nikdy jistého;-)

1 0
možnosti
MP

Děkuji Vám moc za návštěvu a komentář :-). Přeji Vám krásné dny!

0 0
možnosti
BK

R^V;-)....(vždycky, pane Pavlíčku, když píšu nějaký blog o politice, si říkám: škodí ti to, nech už toho:-))- a stejně....... Holt ještě nejsem tam, co Vy..... Snad možná v příštím životě.... Ale moc vám děkuji, že si díky vaším blogům vždy uvědomím, co je podstatnéR^. Děkuji vám;-)

1 0
možnosti
MP

Moc Vám děkuji za krásná slova. No, jsem "na cestě", asi jako každý :-). Snažím se o ten přítomný okamžik a politiku jsem fakt už úplně "pustil". Ještě jednou děkuji a zdravím Vás!:-)

1 0
možnosti
TG

T34o77m73á89š 21G86a56y50e88r

29. 11. 2019 22:42

R^Zdravím Vás, Miroslave, a díky za připomenutí té důležité otázky..... Zamyslet se nad ní může být užitečnou a očistnou „inventurou” naší duše....

Přeji Vám hezké dny a těším se na každý Váš blog.

2 0
možnosti
MP

Děkuji moc a rovněž zdravím, Tomáši. Ano, třeba právě Advent je vhodná doba k zamyšlení :-). Také se už moc těším na Vaše nové blogy. Přeji Vám hezké a klidné dny.

1 0
možnosti
Foto

Možná kdyby se Martin (nebo Miroslav?) díval z okna na pěknou přírodu místo na paneláky, nenapadaly by ho tak divné otázky a vyrazil by do lesa nebo na kurt jako za mlada. No, někdy ty smutné myšlenky ovládnou i mě, a to se dívám z okna na dvě krásná pohoří...

2 0
možnosti
MP

Ne, ne, paní Černá, tak tomu není :-). Martin je prostě člověk, který si konečně, byť ještě neuvědoměle, položil tu skutečně nejdůležitější otázku. A ta není vůbec divná ani smutná, právě naopak - kdo jsem, když nejsem toto tělo?

2 0
možnosti
VN

Věkem, se měníme... věkem jinak myslíme ... ale odpověď stále nevíme ....;-)

1 0
možnosti
MP

Děkuji za návštěvu. Myslím, že odpověď má každý ve svém nitru :-)

3 0
možnosti

...a opět. Vynikající linka blogu k zamyšlení. S krásnou ilustrací.

Moc děkuji, Miroslave!

Přijdete vždycky včas...

3 0
možnosti
MP

Moc Vám děkuji, Marie :-). Jsem rád, že jsem přišel včas :-).

1 0
možnosti
  • Počet článků 297
  • Celková karma 17,55
  • Průměrná čtenost 502x
Jsem...

 

Seznam rubrik