Diskuse

Cena peněz

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Proč, proč, proč ??? Proč jsou chlapi takoví, že hned vědecky tu odpoví ???

Nepochopili ? že tu jsme se vědě a politice vzdálily ???

Tady čirá pohoda a poesie vane a ještě to máme malované ... díky vám pane ....R^

1 0
možnosti
MP

Lépe jste to vyjádřit nemohla, paní Nykodýmová, děkuji :-)

0 0
možnosti
MB

Velice zdařilý blog + ilustrace, oceňuji ! Dodávám dobovou perličku :

V r. 1953 , za pouhých 8 let, režim poprvé Zkrachoval. To, se ve skryté podobě periodicky opakovalo - Cestou mega vnitřního dluhu a vršící se zaostalostí , (na vyjímky), NH. Odhalily se tak základní nedostatky Totality - Pošlapávání lidských práv + Nefunkčnost ekonomiky. I zajímavé, že 17.11.1989 ani tak nepřivodila Občanská nespokojenost - Jako krach ekonomického celku. Komunisté to vzdali , přestali budovat socialismus a šli vykonávat kapitalismus ! Pak i problém s "Revolucí", nebyla dodobyta, ale darována - Pro mnohé pak, jako břemeno ...

Rok 1953 byl těžkým plivancem do tráře všech poctivců - Včetně přívrženců budovatelů. Země, kde byli Okradeni Totálně všichni! Od velkotovárníků - přes živnostníky - až po dělníky. Přesto se objevil 1 šťastný jedinec ! Tím byl, můj znárodněný děda z r. 1950 ! Ten byl již oloupen před reformou a naplnila se jeho slova - Sdělil ému otci - "Chceš-li cokoliv funkčního a užitečného zničit - Nasaď tam Komuinistu - On to spolehlivě zabezpečí"! Pravda, museli jsme na to čekat ještě pár desetiletí ... :-)

1 0
možnosti
MP

Děkuji moc za návštěvu a komentář!

1 0
možnosti
TG

R^!R^Krásný příběh s půvabnými akvarely. Myslím, že mnohé z Vašich blogů by mohly sloužit jako nedělní kázání. Nikdy v nich nechybí srdce a cit....:-)

2 0
možnosti
MP

Moc děkuji, Tomáši, za milá slova :-). V sobotu jsem byl na třídním srazu, tak jsem zase po delší době jel přes Hradec. Mezi Hradcem a Jaroměří to byla hrůza, ale mně to nevadilo - byl jsem zase ve "svém" kraji a to člověk vnímá jen to pozitivní :-)

1 0
možnosti
MP

Jako vždy: poučné, zajímavé téma, a dokonale provedené.

Díky Miroslave!

1 0
možnosti
Foto

Jen jedna věcná oprava. Píšete

„ Jo, jo, najednou z toho měly dva tisíce, pánové. Dva tisíce“.

Zdroj: https://miroslavpavlicek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=728400

To není pravda. Měly z toho dvacet tisíc korun. Peníze na knížkách se měnily v poměru pět starých ku jedné nové, na rozdíl od peněz v hotovosti, které se měnily padesát starých ku jedné nové.

Vím to dobře, protože mí rodiče na radu otcovy matky těsně před měnou peníze z knížky vybrali. Má matka to své tchyni, která tehdy zblbla otce, nikdy nezapomněla. Ne že by jí to neodpustila, to ne. Když hrozilo nebezpečí, že by se někdy otec opět nechával příliš ovlivňovat svou matkou, tak mu to bylo mou matkou připomenuto. ;-) Babička byla typ generál a bylo třeba se před ní mít na pozoru. ;-)

Státy nemají rády, když lidé mají peníze v hotovosti. To mohou totiž být i černé peníze a také proto, že stát pak nemá přehled, kdo kolik peněz má. A tak stát často dává lidem výhody, úroky atd., když mají peníze v bance nebo spořitelně. Jen poslední dobou se to změnilo, úrokové míry jsou nyní velmi nízké a někde v EU pro někoho od určitého obnosu dokonce už i záporné. Centrální banky ve velkém tisknou peníze, zvyšují inflaci, snižují cenu peněz a okrádají tak lidi, kteří spoří ve fiat měnách. Rozumní lidé si užívají života dnes a spoří (pokud na to mají a to dovedou) v diverzifikovaném portfoliu: nemovitosti, akcie, zlato, kryptoměny atd.

0 0
možnosti
Foto

Ale to je pěkný příběh. Mně ty sestry jsou docela sympatické. Možná bych si rozuměla se Stází.

1 0
možnosti
MP

Moc děkuji nejen za návštěvu. Určitě byste si s ní rozuměla, byla moc hodná.

1 0
možnosti
  • Počet článků 296
  • Celková karma 19,88
  • Průměrná čtenost 503x
Jsem...

 

Seznam rubrik