Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^ Výborný!Obsahu dobře rozumím i bez vysvětlujících doplňků jedné dámy!

Ještě jednou dnes srdečně zdravím!

1 0
možnosti

Děkuji moc! Ano, vzbudilo to zbytečné emoce. Takové to - mnoho povyku pro nic:-)

1 0
možnosti

Milí přátelé, děkuji vám za návštěvu mého blogu i bohatou diskusi. Mrzí mě, že většina diskutujících nepobrala pravý smysl článku o který mi šlo a který je v obecné rovině a pana Hutky se týká pouze okrajově. Kdybych chtěl/ mohl psát o něm, tak to udělám. Nevytvářejte si domněnky a nic neberte osobně:-). Všem přeji krásné dny!

1 0
možnosti

No ano, takže jako alegorie se to dalo považovat za projevení názoru, jako volná je to tvorba to ovšem nicneříkající příběh bez valného smyslu. V literatuře se předpokládá, nějaká myšlenka nebo pointa, která zde chybí.

Ještě vám tam chybí pod čarou. Tento příběh je smyšlený a podobnost s žijícími osobami je čistě náhodná. To píší většinou američtí autoři, aby se vyhnuli žalobám.

Mohl byste mi prosím jako nechápavé čtenářce osvětlit, co jste tím článkem myslel? Odvoláváte se na Ruiz Don Migela, tak abych si nedělala domněnky a také, aby si to třeba nějaký písníčkář nevzal osobně.

1 0
možnosti

Mimochodem toto jsem napsala do diskuse pod minulý článek:

"V dalším článku O jednom zpěvákovi, jste neotevřel diskusi. Zapomněl jste ovšem dodat, že vydal mnoho LP, některé několikrát, obálky dělali mistři jako Petr Sís a třeba Zdeněk Mézl. Po podepsání charty mu nic jiného nezbylo, musel by topit v kotli nebo mýt okna."

Odpověď:

Miroslav Pavlíček

"Diskuse je otevřená, byla to chyba systému. Vy snad Böhma znáte?:-) O tom dost pochybuji. Že jste si to spojila pravděpodobně s Hutkou (kterého já neznám vůbec, takže o něm nemohu psát) je Váš problém."

Tak nevím vážení diskutéři jak jste na to přišli, že to je o Hutkovi? To jsme všichni stejně postižení?

0 0
možnosti

To už někde v diskuzi psal pan Chudáček (žije v Holandsku), že se tento zpěvák v Holandsku "nechytil". Problém byl i jazyk, který neuměl. A když se vrátil zpět, tak zazpíval na Letné, a tím jeho sláva skončila.

A pak už platí poslední věta blogu.

Díky, Miroslave!:-))

2 0
možnosti
Foto

Jaroslav Hutka mluví plynně vlámsky. To nebyl problém.A není pravda to, že se v Holandsku neuchytil. O to tu nešlo. On se tam ani uchytit nemohl protože jeho hudba byla pevně spjata s Českem. Jeho hlavní problém byl jeho radikalismus. A taky řevnivost mezi českou emigrací. Je to ale na delší článek. Možná jej i napíši, i když si nejsem jistý, jestli by to ještě dnes někoho zajímalo. Uvidíme.

1 0
možnosti
Foto

Unavovalo by mne psát to pod každý článek, tak jen občas, když je článek napsán stylem "on nikdy v životě nic...".

Předesílám, že dnes mě Hutka štve víc, než ty, kteří o něm nikdy neslyšeli, případně poprvé až v souvislosti s tou trapnou odrhovačkou "Udavač z Těšína". Protože v době Šafránu byl Hutka mým idolem.

Ale k těm sedmdesátkám - Hutka dokázal sám vyprodat sál Šafránu. Supraphon mu vydal dvě elpíčka moravských lidovek, která se dobře prodávala. Kdyby soudruzi dovolili, prodávaly by se dobře (tenkrát) i jeho vlastní skladby. A s tou emigrací - on si jen tak neemigroval, ale estébáci ho vyštvali v rámci akce Asanace.

S hodnocením novodobého Hutky souhlasím. Ze všech zhrzených havlistů je asi ten nejzapšklejší. Asi rok nazad běhaly odkazy na jutubko ze sluníčkové akce na Václaváku, kde Hutka zpíval aktualizovanou verzi jeho dávného hitu Proč?. Text už měl grády toho dnešního hitu, akorát to proběhlo bez větší medializace.

8 0
možnosti
Foto

Paradox je, že Hutkovu desku Vandrovali hudci jsem zakoupil v roce 1980. Soudruhům tehdy asi něco uniklo;-D. Jeho tvorbu znám poměrně dobře a jeho Sokrate Sokrate, dostaneš přes hubu... to mi vždy zlepší náladu. Bohužel, on se nikdy v emigraci nesmířil s tím, že už není za hvězdu. Mezi kolegy moc populární nebyl. Známé byly jeho spory s Karlem Krylem. Dnes je už jen stínem onoho starého dobrého barda.

8 0
možnosti
Foto

Pane autore, onen zpěvák, jehož máte za předlohu byl vyhnán do Holandska, nikoliv do Německa.

3 0
možnosti

Do Holandska? To se asi pletete. Já se s ním potkal v HH.

0 1
možnosti
  • Počet článků 296
  • Celková karma 19,99
  • Průměrná čtenost 503x
Jsem...

 

Seznam rubrik